ΚΑΛΑΘΙ (0)
You're 50,00€ away from free shipping!

Το καλάθι αυτή τη στιγμή είναι άδειο!

Το ταμείο δεν είναι διαθέσιμο όσο το καλάθι σας είναι άδειο. Ρίξτε μια ματιά στο κατάστημά μας και επιστρέψτε όταν είστε έτοιμοι να κάνετε μια παραγγελία.

Ο λογαριασμός μου

    ΥΛΙΚΑ

    ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΛΑΦΕΛ

    • 150 γρ. αποφλοιωμένα φυστίκια Αιγίνης
    • 120 γρ. φύλλα κόλιανδρου
    • 120 γρ. άνηθου
    • 120 γρ. μαϊντανού
      (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσάνια)
    • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και στεγνά ή κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • ½ ψιλοκομμένο άσπρο ξερό μικρό κρεμμύδι
    • 45 ml. ελαιόλαδο
    • 1 κ.τ.σ ξύσμα λεμονιού (από 1 μεγάλο λεμόνι)
    • 1 κ.τ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
    • 1 κ.τ.γ αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό)
    • ½ κ.τ.γ σκόνη κόλιανδρο
    • ½ κ.τ.γ σκόνη κύμινο

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ

    • 120 γρ. ταχίνι
    • 30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
    • 1 κ.τ.γ μέλι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1-2 κ.τ.σ Chillico’s Gentle Touch Sauce
    • ½ κ.τ.γ αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό)
    • 45 ml νερό

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και βάζουμε στο ταψί μας αντικολλητικό χαρτί.
    2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα φυστίκια, τον κόλιανδρο, τον άνηθο και τον μαϊντανό μέχρι να αλεστούν καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το άλεσμα με το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά (ξύνουμε τα τοιχώματα κατά την διάρκεια για να μην μας μείνουν χοντρά κομματάκια)
    3. Πλάθουμε το μείγμα σε 20 μπάλες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά απο κάτω για 15-18 λεπτά.
    4. Για την σάλτσα με ταχίνι αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού στο μπλέντερ μας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μας με ένα κουτάλι σούπας μέχρι να γίνει λείο.
    5. Σερβίρουμε τα φαλάφελ μας με την πικάντικη σως ταχινιού στο πλάι και καλή μας όρεξη.

    MORE HOTNESS

    Πάρε μια ιδέα για το πως μπορείς να κάνεις τα πιάτα σου να παίρνουν φωτιά!