Το ταμείο δεν είναι διαθέσιμο όσο το καλάθι σας είναι άδειο. Ρίξτε μια ματιά στο κατάστημά μας και επιστρέψτε όταν είστε έτοιμοι να κάνετε μια παραγγελία.
400ml ντοματίνια ολόκληρα αποφλοιωμένα σε κονσέρβα
60ml βότκα
200ml κρέμα γάλακτος
Χοντρό Αλάτι
500gr Πάστα ριγκατόνι (μία συσκευασία)
150gr τριμμένο τυρί παρμεζάνας και έξτρα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε συχνά, τα μαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το λάδι τσίλι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους για περίπου 2 λεπτά. Παίρνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας απο το μείγμα σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τον τοματοπολτό στην κατσαρόλα και τον μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να σκουρύνει το χρώμα του για περίπου 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα ολόκληρα ντοματίνια με τον χυμό τους και την βότκα και ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε μέχρι να έρθει στο σημείο βρασμού.
Ανακατεύουμε πιέζοντας τα ντοματίνια και μέχρι η σάλτσα να πήξει και τα ντοματίνια να έχουν λιώσει για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αν υπάρχει ραβδομπλέντερ το χρησιμοποιούμε για να ανακατέψουμε την σάλτσα μέχρι να γίνει λεία αλλιώς προχωράμε αυτό το βήμα με ένα παραδοσιακό μπλέντερ.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σε μία κατσαρόλα ξεχωριστά με όποιον τρόπο μας αρέσει. Στο τέλος πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά μας κρατάμε 1½ φλιτζάνι απο το νερό των βρασμένων ζυμαρικών μας.
Επιστρέφουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ½ φλιτζάνι απο το νερό των ζυμαρικών, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Δοκιμάζουμε να δούμε αν το επίπεδο του αλατιού είναι τις αρεσκείας μας και πράττουμε αναλόγως.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το μείγμα που κρατήσαμε στο 1ο βήμα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν καλά τα ζυμαρικά στην σάλτσα.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Ρίχνουμε και την τριμμένη παρμεζάνα πάνω απο τα πιάτα μας και καλή μας όρεξη!
ΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ
Το Crispy Chilli Oil είναι εδώ για να σας συνοδεύσει σε νέες μαγειρικές περιπέτειες. Είναι ιδανικό για το μαγείρεμα δίνοντας γεύση και ένταση σε όλα σας τα πιάτα και μπορεί επίσης να μαρινάρει τα κρέατα σας.