ΚΑΛΑΘΙ (0)
You're 50,00€ away from free shipping!

Το καλάθι αυτή τη στιγμή είναι άδειο!

Το ταμείο δεν είναι διαθέσιμο όσο το καλάθι σας είναι άδειο. Ρίξτε μια ματιά στο κατάστημά μας και επιστρέψτε όταν είστε έτοιμοι να κάνετε μια παραγγελία.

Ο λογαριασμός μου

    ΥΛΙΚΑ

    • 3 κ.τ.γ βούτυρο
    • 2 ψιλοκομμένα (μέτριου μεγέθους) κρεμμύδια
    • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
    • 2-4 κ.τ.σ Chillico’s Cripsy Chilli Oil
    • 200gr ντοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης
    • 400ml ντοματίνια ολόκληρα αποφλοιωμένα σε κονσέρβα
    • 60ml βότκα
    • 200ml κρέμα γάλακτος
    • Χοντρό Αλάτι
    • 500gr Πάστα ριγκατόνι (μία συσκευασία)
    • 150gr τριμμένο τυρί παρμεζάνας και έξτρα για το σερβίρισμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε συχνά, τα μαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το λάδι τσίλι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους για περίπου 2 λεπτά. Παίρνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας απο το μείγμα σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
    2. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό στην κατσαρόλα και τον μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να σκουρύνει το χρώμα του για περίπου 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα ολόκληρα ντοματίνια με τον χυμό τους και την βότκα και ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε μέχρι να έρθει στο σημείο βρασμού.
    3. Ανακατεύουμε πιέζοντας τα ντοματίνια και μέχρι η σάλτσα να πήξει και τα ντοματίνια να έχουν λιώσει για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
    4. Αν υπάρχει ραβδομπλέντερ το χρησιμοποιούμε για να ανακατέψουμε την σάλτσα μέχρι να γίνει λεία αλλιώς προχωράμε αυτό το βήμα με ένα παραδοσιακό μπλέντερ.
    5. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σε μία κατσαρόλα ξεχωριστά με όποιον τρόπο μας αρέσει. Στο τέλος πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά μας κρατάμε 1½ φλιτζάνι απο το νερό των βρασμένων ζυμαρικών μας.
    6. Επιστρέφουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ½ φλιτζάνι απο το νερό των ζυμαρικών, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Δοκιμάζουμε να δούμε αν το επίπεδο του αλατιού είναι τις αρεσκείας μας και πράττουμε αναλόγως.
    7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το μείγμα που κρατήσαμε στο 1ο βήμα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν καλά τα ζυμαρικά στην σάλτσα.
    8. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Ρίχνουμε και την τριμμένη παρμεζάνα πάνω απο τα πιάτα μας και καλή μας όρεξη!

    MORE HOTNESS

    Πάρε μια ιδέα για το πως μπορείς να κάνεις τα πιάτα σου να παίρνουν φωτιά!